A Rabbiképző megújulásáról tárgyalt Semjén Zsolttal a Mazsihisz elnöke

Grósz Andor új alapokra kívánja helyezni a kormány és a Mazsihisz kapcsolatát.

Semjén Zsolt nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes bemutatkozó látogatáson hivatalában fogadta hétfőn Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) újonnan megválasztott elnökét, számolt be a találkozóról a mazsihisz.hu.

Semjén Zsolt és Grósz Andor (Fotó: Mazsihisz)

A szervezet előtt álló feladatok kapcsán Grósz Andor kiemelte egyrészt a Szeretetkórház rekonstrukciójának ügyét, valamint az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem (OR-ZSE) teljes infrastrukturális megújítását.

Az elnök szerint alapvető érdek, hogy az OR-ZSE olyan, hagyományaira büszke szellemi központként működjön, amely minden szempontból alkalmas a modern kor kihívásainak megfelelő tudás átadására.

A kormány és a Mazsihisz kapcsolatáról szólva Grósz Andor aláhúzta, hogy azt a kölcsönös tisztelet és párbeszéd talaján állva új alapokra kívánja helyezni.

Semjén Zsolt kifejezte, hogy a kormány nyitott a Mazsihisz előtt álló feladatok megoldása tekintetében, és támogatásáról, valamint megértéséről biztosította tárgyalópartnerét, írja a mazsihisz.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp