Soros fia átveszi apja 25 milliárd dolláros birodalmát

Alexander Soros, a milliárdos negyedik gyereke, aki állítólag az apjánál is politikussabb. Kérdés, mit kezd az ölébe hullott lehetőséggel.

Alexander 1985-ben született Soros György második feleségétől, Susan Weber történésztől. Susan Weber egy időben a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) vezérigazgatója volt, a Sorossal való válása után egy művészeti kutatóintézetet alapított, és azóta is ott dolgozik. Alex 2011-ben csatlakozott a Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatótanácsához, és ekkortól kezdtek szorosabban együtt dolgozni apjával.

A Wall Street Journal-nek adott interjúban

Alex Soros megerősítette, hogy továbbra is támogatni fogják a nekik fontos ügyeket, ami az Egyesült Államokban az abortuszhoz és a szavazáshoz való jogot, valamint egy sor liberális témát jelent, külföldön pedig főleg a demokráciáért való küzdelmet.

Erről azt mondta: „Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk” .

Nagy kérdés, Alex Sorosnak mi lesz a terve Közép-Kelet-Európával és azon belül is Magyarországgal, amely apjának kiemelten fontos volt.

Soros György 1930-ban Budapesten született és máig beszél magyarul. Alex viszont New Yorkban született és ott is nőtt fel, Budapesten csak néhányszor volt, írja a telex.hu.

2019-ben, a CEU elüldözése után pont itt járt, akkor azt mondta: szereti Budapestet és Magyarországot, amelynek állampolgára is. A magánegyetemről azt mondta: „Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. Addig azonban kitartunk.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp