Cápa ölt meg egy férfit a Vörös-tengerben

A tengerpartról is lehetett látni a borzalmas támadást.

Egyiptomi és orosz tisztviselők szerint az egyiptomi hatóságok megtiltották az úszást egy egyiptomi vörös-tengeri üdülőhely strandja közelében, miután csütörtökön halálos cápatámadás ért egy orosz férfit a vízben.

Az eset az Egyiptom keleti partvidékén, a turisták körében népszerű Hurghadában történt. A partról is látni lehetett a szörnyű támadást.

Viktor Voropajev orosz főkonzul az orosz állami tulajdonú TASS híradónak elmondta, hogy az áldozat 1999-ben született, 24 éves orosz állampolgár volt, írja a cnn.com.

Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint Yasmine Fouad környezetvédelmi miniszter bizottságot állított fel az eset kivizsgálására. Arra is utasította a helyi hatóságokat, hogy „a legmagasabb szintű biztonságot biztosítsák azok számára, akik a Vörös-tenger partjaira mennek, és tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a cápatámadás megismétlődésének elkerülésére” – áll a közleményben.

A közlemény szerint egy erre szakosodott csapatnak sikerült elfognia a „tigriscápát”.

Az elmúlt években több hasonló esemény történt az egyiptomi Vörös-tengeren.

Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium szerint 2022-ben két nő halt meg cápatámadásokban az egyiptomi Vörös-tengerben, Hurghada városától délre.

2020-ban egy ukrán fiú elvesztette a karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig lábát egy cápatámadásban. 2018-ban egy cápa megölt egy cseh turistát a Vörös-tenger partjainál” – írja az állami kézben lévő Al-Ahram Online újság.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp