Több tízezer ember a tel-avivi Pride-on

A tegnap kezdődött rendezvénysorozatot 1998 óta rendezik meg Tel-Avivban. Története során először egy „Konverzióterápiás teherautó” nevű úszó is szerepel majd a felvonuláson, hogy felhívják a figyelmet az eljárás embertelen mivoltára.

Csütörtök délután több tízezer ember vett részt a nagyon színes Tel Aviv Pride Parádén, amely a város híres tengerparti sétányán vonult végig, és az ünnepség várhatóan éjszakába nyúlik. A Pride-ünnepségek csúcspontja pénteken lesz egy nagy bulival 12 órakor Gan Meirben.

Története során először a felvonuláson egy „Konverzióterápiás teherautó” nevű úszó is szerepel majd, melynek célja a probléma tudatosítása, írja a ynetnews.com.

“A kiállítás, amely abszolút ellentéte lesz a körülötte zajló ünneplésnek és örömnek, felhívja a figyelmet a konverziós terápia veszélyére és annak kárára, amely általában véve árt az izraeli társadalomnak, és különösen a vallásos LMBT+ embereknek” – mondta Havruta, a vallásos LMBT+ csoport képviselője.

„Izrael világelső a konverziós terápia terén, és manapság, amikor a konverziós terápia támogatói legitimitást, költségvetést és végrehajtási hatalmat kapnak, komoly aggodalomra ad okot sok LMBT+ ember jóléte, jólléte és élete szempontjából.”

A felvonulás kezdete előtt letartóztattak egy gyanúsítottat, aki elektromos sokkolót, kést, paprikaspray-t és ismeretlen vegyi anyagot birtokolt. A gyanúsítottat, egy 33 éves tel-avivi lakost a rendőrség őrizetbe vette kihallgatásra.

A Tel-Aviv-i Büszkeség Hónap rendezvényei 1998 óta éves hagyománynak számítanak, több százezer résztvevőt vonzanak Izraelből és turisták tízezreit a világ minden tájáról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp