Leforgatták a Lefkovicsék gyászolnak c. filmet

A film Izraelben is forgott, és a tervek szerint 2024 tavaszán lesz látható.
A napokban véget ért Breier Ádám első egész estés filmje, a Lefkovicsék gyászolnak forgatása. A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével, a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő film a tervek szerint 2024 tavaszán lesz látható a Mozinet forgalmazásában.

A cselekmény szerint Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Tamás feleségének váratlan halálakor az időközben Izraelben vallásossá vált Iván úgy dönt, hogy egy hétre beköltözve Tamás lakásába a zsidó hagyományoknak megfelelően egy hetes gyászt, shivát ül. A két férfi esélyt kap, hogy az együtt töltött, kalandokkal és konfliktusokkal teli hét során, szembenézve saját és egymás hibáival talán kibéküljenek, írja a magyar.film.hu.

„Nagyon izgalmas volt számomra látni a színészek átalakulását a karaktereikké, és azt, ahogy

Breier Ádám rendező az univerzális történet köré felépítette a zsidó vallási rituálék és a magyar hétköznapok keresztmetszetének egyedi világát.

https://www.youtube.com/watch?v=M3YbVy08_SM

Szabó Kimmel Tamás elsőre szinte felismerhetetlen az ortodox zsidó „tékozló fiú” szerepében, Bezerédi Zoltán pedig hitelesen hozza a mindenben kételkedő, házsártos, egyszerre kiábrándult és mégis ambíciókkal fűtött idősödő bokszedzőt.” – mesélte Felszeghy Ádám producer, akinek korábbi munkái többek között a Szarajevóban és Tallinnban is bemutatott Affrikáta, és a jelenleg a hazai mozikban látható Első kettő.

Iván feleségét Tamar Amit Joseph izraeli színésznő játssza, akit a hazai nézők A másik út (Unortodox) Netflix-sorozatból ismerhetnek – a vele forgatott részeket autentikus környezetben, Izraelben vették fel az alkotók.

Tamar Amit
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp