Heisler András Mensch-díjas!

A díjat a toleráns társadalmi értékrend, a demokratikus történelmi tudat formálásáért, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartásáért ítélik többek között oda.

A Nemzetközi Mensch Alapítvány ünnepélyes díjátadót rendez az új Mensch-díjak átadása alkalmából június 6-án, kedden 18 órától a Mazsihisz-székház Goldmark termében (Budapest, Síp utca 12. szám). A rendezvényt az 1944. június 6-án történt normandiai partraszállás, valamint az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háború évfordulójára időzítették.

A mostani díjazottak: Baranyi Mária, az Uccu Alapítvány vezetője, Heisler András, a Mazsihisz volt elnöke, Lendvai György, a Máv Szinfonikus Zenekar zenei igazgatója és Winkler Miksa, a siófoki zsinagóga vallási vezetője – írja a mazsihisz.hu.

A Nemzetközi Mensch Alapítványt Geiger Steve András alapította.

Fotó: Mónus Márton

 

Kapcsolódó cikkünk:

Heisler András: Ez egy fantasztikus tíz év volt a számomra

Heisler András egy nagyon erős nyomás alól fog felszabadulni most, hogy tíz év után távozik a Mazsihisz elnöki székéből, de ez a nyomás az, ami egyben nagyon fog hiányozni a számára. Sikerekről és kudarcokról is beszélt Bálint Házban, miközben az elmúlt időszakot értékelte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp