Miért pont egy izraeli énekesnővel ünnepli bajnoki címét a Napoli focicsapat?

Az olasz bajnok ünnepi rendezvényén az izraeli Noa lesz az egyetlen külföldi fellépő.

Az izraeli Achinoam Nini – akit leginkább Noa művésznéven ismerhetnek a zenekedvelők – lesz a nápolyi labdarúgócsapat bajnoki címének megünneplésére rendezett esemény egyetlen nem olasz előadója, írja az izraeli One sportportál. Az ünnepségre a Napoli utolsó bajnoki meccsén fog sor kerülni a Diego Maradonáról elnevezett stadionban 70 ezer néző előtt.

Noa (Fotó: Michel Braunstein / Wikimedia Commons)

Az izraeli énekesnő két dalt fog előadni, feltehetőleg a 2011-ben megjelent Noapolis – Noa Sings Napoli című albumáról, amelyen Noa nápolyi dalokat énekel egy helyi zenekar kíséretében. A lemez Olaszországban nagy siker volt, több díjat is nyert, és Noát megválasztották a „Nápoly városát a legpéldásabb módon képviselő” énekesnőnek.

Noa a mai napig évente 20-30 fellépést vállal Olaszország déli régiójában, Szicíliában, Nápolyban és a környéken, ahol fiatal énekesnőként nagyjából 30 évvel ezelőtt elindult a pályafutása. A jemeni zsidó felmenőkkel rendelkező Noa nagy tiszteletnek örvend a helyiek körében, leginkább a déli régiókban igen kedvelt pápához fűződő viszonya miatt. Az izraeli énekesnő többször fellépett a pápa előtt a Vatikánban.

Az izraeli énekesnőt maga a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis hívta meg a bajnoki ünnepségre. De Laurentiis elmondta, hogy nagy rajongója Noának, és nélküle nem lenne tökéletes a bajnoki cím megünneplése, amire a város lakói 33 évet vártak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp