Magyarország első uniós államként költözteti Jeruzsálembe a nagykövetségét

Ezt Eli Cohen, Izrael külügyminisztere jelentette be szerdán Budapesten.

„Magyarország támogat minket a nemzetközi színtéren” – mondta Cohen az Óbudai zsinagógában a Jpost.com cikke szerint. „További jó hír, hogy néhány héten belül Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely bejelenti, hogy nagykövetségét Jeruzsálembe költözteti. Ez nagyszerű hír Jeruzsálemnek, a zsidó nép fővárosának több mint 3000 éve” – tette hozzá.

Benkő Levente, Izrael magyar nagykövet elmondta, hogy Magyarország 2019 óta működtet kereskedelmi képviseletet Jeruzsálemben, de a további lépésekről egyelőre nem döntöttek.

Eli Cohen budapesti látogatása alatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is találkozott. A magyar tárcavezető elmondta, hogy Magyarország elítéli azt a gyakorlatot a nemzetközi politikai szervezetekben, amely arról szól, hogy Izraellel szemben egyoldalú, elfogult, tisztességtelen hozzáállás alapján elítélő nyilatkozatokat fogadnak el.
Megállapodtak abban, hogy Magyarország beavatkozik Izrael oldalán a Palesztin Hatóság által indított nemzetközi bírósági eljárásba – írja az index.hu.

Eli Cohen és Szijjártó Péter
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp