Navracsics Tiborral tárgyalt a Mazsihisz új elnöke

Grósz Andor az elsők között látogatta meg a területfejlesztési minisztert a megválasztása után.

A mazsihisz.hu beszámolója szerint baráti hangulatú megbeszélésre került sor a Mazsihisz új elnöke és Navracsics Tibor között május 24-én, ahol többek között Grósz Andor terveiről, elnöki céljairól, a zsidóság helyzetről esett szó.

“Megtiszteltetés számomra, hogy a kormány tagjai közül személyesen elsőként gratulálhattam Dr. Grósz Andornak” – írta Navracsics egy Facebook bejegyzésében, majd sok sikert kívánt a Mazsihisz új elnökének.
Grósz Andor nemrég a Kibic magazint is kiadó Zsidó Közösségi Fórum Szövetségnél is járt, ahol többek között beszélt arról, hogy szeretné erősíteni a Mazsihisz egyházi jellegét, nagyobb figyelmet kíván fordítani a vidéki zsidóság helyzetének javítására, és a fiatalok megszólítására. Kijelentette, hogy a kultúra, a civilek és az oktatás számára is létre kíván hozni egy külön osztályt a vidéki zsidósággal foglalkozó részleg mellett.

Grósz Andor: „El fogunk fogyni, ha folytatódik ez az erodálódás”

A Mazsihisz új elnöke látogatott el a civil szervezeteket tömörítő Zsidó Közösségi Fórum Szövetség májusi találkozójára, és beszélt a civilekkel, a kultúrával, oktatással és a Mazsihisszel kapcsolatos terveiről. „Nem készültem elnöknek” – mondta a beszélgetés elején Grósz Andor, aki eredetileg katonaorvosként dolgozott, emellett pedig a Kecskeméti Zsidó Hitközség és a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot fenntartó közalapítvány (HDKE) elnökeként dolgozik régóta.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp