David Pressman elegánsan visszaszólt Orbánnak a születésnapján

A tegnap a hatvanadik születésnapját ünneplő Orbán korábban viccelődött a nagykövet nevével, most megérkezett a reakció.

“Csak semmi nyomás, remélem, boldog születésnapod lesz!” – írta Orbán Viktornak címzett Twitter-bejegyzésében David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Orbán korábban viccelődött a nagykövet nevével, amikor azt mondta az évértékelőjében: “Bidenéknek is van humora, mert egy Présembert küldték újabb nagykövetnek, hogy „bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba. Jó ez így, a humor átsegítheti a barátságot a nehezebb időkben. De oda nem kéne eljutni, hogy legközelebb valami Puccini nevű embert küldjenek” – üzent akkor Washingtonba.

Pressman, akinek a nevét Orbán Présembernek fordította most egy szóviccel vágott vissza, ugyanis a “no pressure” kifejezést feszült, stresszes helyzetekben szokás nyugtatólag mondani valakinek. Ezzel a Présember megnevezésre utalhatott vissza, de hogy egyértelmű legyen az üzenet végére biggyesztette magyarul a „nyomásgyakorló” hashtaget is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp