Palesztin terrorista ölt meg egy izraeli férfit Ciszjordániában

Idén már húsz izraeli halt meg palesztinok által elkövetett terrortámadásokban.

Agyonlőttek egy izraelit Ciszjordánia északi részén, a biztonságiak üldözőbe vették a merénylőt kedden. A harmincas éveiben járó izraeli férfit a Ciszjordánia északi részén, Dzsenintől nyugatra található Hermes nevű település közelében ölték meg fegyveres terrortámadásban az izraeli hadsereg közleménye szerint. A mentőszolgálat mellkasán és vállán lőtt sebekkel, súlyos állapotban szállította kórházba, ahol nem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

Az áldozat, a 32 éves Meir Tamari és a gépjárműve a támadást követően

Az izraeli biztonságiak üldözőbe vették az elkövetőt, ellenőrző pontokat állítottak fel, hogy korlátozzák a rendelkezésére álló menekülő útvonalakat. Az áldozatot egy mellette elhaladó járműből lőtték le.

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban idén húsz izraeli halt meg, és többen súlyosan megsérültek. Ezen idő alatt legkevesebb 111 ciszjordániai palesztin vesztette életét, döntő többségük merényletek meghiúsítása közben vagy fegyveres harcokban izraeli biztonságiakkal, de civilek is vannak az áldozatok között, és többek halálának körülményeit vizsgálják.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp