Izraeli nudista strand a világ legjobbjai között

A Holt-tenger partján lévő strand annak ellenére került fel a top 20-as listára, hogy Izraelben tilos a nyilvános meztelenkedés.

A Naturista Társaság közzétette a világ 20 legjobb nudista strandjának frissített listáját. Néhányuk olyan kiszámítható helyeken fekszik, mint Franciaország, Hawaii, Ausztrália és Brazília. A listán szereplő 20 strand egyike azonban a Szentföldön található, egy Mecuké Dragot nevű helyen, közvetlenül a Holt-tenger mellett, írja a Ynet.

Meztelen emberek fürdenek a Holt-tengerben Spencer Tunick művészeti projektjében

Az izraeli strandon meztelenül lehet fürdeni a meleg, sós vízben, majd a látogatók a meztelen testüket nyugtató, ásványi anyagokkal feltöltött fekete iszappal kenhetik be. Ehhez a cikk szerint nem kell mást tenni, mint a Holt-tenger nyugati partja felé venni az irányt. Nagy valószínűséggel ez az egyetlen olyan hely a Közel-Keleten, ahol a nyilvános meztelenkedés megengedett. Vagyis csak a helyet üzemeltetők szerint.

A strand ugyanis még mindig nincs bejelentve, ami azt jelenti, hogy a part mentén sehol sincs vízimentő szolgálat. Emellett érdemes megjegyezni, hogy technikailag és a szó legszigorúbb értelmében a nyilvános meztelenkedés tilos Izraelben.

A Naturista Társaság világszerte a nyilvános helyeken való meztelenség nagyobb mértékű elterjedését szorgalmazza, és ez a 20. század első fele óta valóban egyre nagyobb teret hódít mind Európában, mind Észak-Amerikában. Ez azonban nem csak a strandokra vonatkozik. A városi parkok és kempingek is felkerültek azon helyszínek listájára, ahol a meztelenül való téblábolás teljesen elfogadható.

Meztelen képekkel hívják fel a figyelmet a Holt-tenger tragikus helyzetére

A sós tó vize egyre jobban zsugorodik, erről szólnak Spencer Tunick fotói, és ez áll a Holt-tengeri múzeum fókuszpontjában is. Spencer Tunick októberben ismét visszatér a Holt-tengerhez, hogy meztelen embereket fényképezzen a környezetvédelmi szempontból súlyos állapotban lévő tónál. Ez az installáció a zsidó fotós harmadik holt-tengeri munkája lesz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp