Izraeli válogatott focistával erősítene a Fradi

Az FTC az izraeli bajnok Maccabi Haifa középpályását igazolná le a következő idényre.

Hivatalos ajánlatott tett a Ferencváros labdarúgócsapata az izraeli Maccabi Haifának Mohammad Abu Fani játékjogának megvásárolására, adta hírül az izraeli Sport5 portál. A lap szerint a magyar bajnok 800 ezer euróért vinné az izraeli válogatott középpályást, a Haifa azonban kétmillió euróért engedné csak el. Feltehetőleg kompromisszumra fognak jutni a felek, bár a lengyel Legia Warszawa is érdeklődik a játékos iránt.

Mohammad Abu Fani

A 25 éves Abu Fani 2017 óta a Maccabi Haifa játékosa, amellyel három bajnoki címet nyert. A legutóbbi idényben a Bajnokok Ligájában is pályára lépett. Az izraeli válogatottban először 2020-ban mutatkozott be, azóta 14-szer volt a nemzeti válogatott keretének tagja.

A Ferencvárossal kapcsolatban már tavaly felröppent a hír, hogy izraeli válogatott játékost igazolna. Akkor a Maccabi Netanya csapatkapitánya, Aviv Avraham megszerzéséről írtak az izraeli lapok. Abból az ügyletből azonban nem lett végül semmi.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke 2021-ben Jeruzsálemben az Antiszemitizmus Ellen Küzdő Globális Fórumon beszélt arról, hogy a Fradi szívesen leigazolna egy izraeli válogatott focistát, mivel úgy gondolják, hogy a legjobb kampány, ha olyan játékost tudnak hozni, aki szembemegy az ellenérzésekkel. Ez a szempont a muszlim arab Abu Fani leigazolásában valószínűleg nem játszik majd szerepet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp