Lang Györgyi: Nekem nagyon nincs betegségtudatom, egy idióta vagyok

Hosszú betegség után, 66 évesen elhunyt Lang Györgyi. Évekig volt a Bálint Ház visszatérő vendége a PA-DÖ-DŐ énekesnője, Falusi Mariannal vezették a Salom Klubosok egyik kedvenc programját, a Salom Klub Rádió Élőbent. Lang Györgyi híres volt kíméletlen szókimondásáról és öniróniájáról.

„Lang Györgyi hazajárt és mi mindig otthon éreztük magunkat, amikor itt volt. Humorával, életszeretetével és kritikus gondolkodásával mindig is példát mutatott számunkra. Szinte napra pontosan egy éve volt az utolsó, bíztunk benne, hogy nem végleg. Györgyi, legyen neked könnyű a föld. ” – írja bejegyzésében a Bálint Ház az énekesnő halála kapcsán.

Az énekesnőnél közel negyven éve, 28 éves korában diagnosztizáltak sclerosis multiplexet, és már évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021 végén sztrókot kapott, amiről azt mondta, hogy a beszédközpontja sérült, a jobb karja pedig lebénult. A Bors szerint otthonában, barátja és családja körében, álmában hunyt el.

Lang Györgyi évtizedekig lépett fel együtt Falusi Mariannal, aki Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményével búcsúzott néhai zenésztársától közösségi oldalán.

 Lang Györgyi legutóbbi Facebook-bejegyzései szerint teltházas Pa-Dö-Dö koncertre készültek Falusi Mariannal, akivel testvérekként szerették egymást. Az énekesnő büszkén osztotta meg a koncertről szóló híreket és már nagyon várta, hogy nagy betegen is énekelhessen a közönségének. A következő fellépésük június 18-án került volna megrendezésre.

 

Lang Györgyi híres volt kíméletlen szókimondásáról és öniróniájáról. A wmn-nek adott korábbi interjúban azt mondta:

„Nekem nagyon nincs betegségtudatom, egy idióta vagyok. Néha ülök a kocsiban, és tolnak a barátaim, és elfeledkezem arról, hogy nyomi vagyok, annyira természetessé vált ez a helyzet. Ilyen vagyok, és kész.”

Szabadnak vallotta magát minden téren; „politikában, szexualitásban, életben, kutyatartásban”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp