Kiderült, mi okozta Vágó István hirtelen halálát

A felesége, Vágó Judit eddig sokkos állapotban volt a férje halála miatt, de most mesélt a történtekről. Vágó István nyilvános búcsúztatója május 18-án lesz a Szent István parkban.

Április 29-én váratlanul, 74 éves korában elhunyt Vágó István, rengeteg barátja és kollégája búcsúzott nyilvánosan a sikeres televízióstól, május 18-án pedig nyilvános búcsúztatója lesz Budapesten, a Szent István parkban.

Felesége, Vágó Judit 44 évig volt a társa. Teljesen összetörte a férje hirtelen halála, így csak most beszélt Vágó István haláláról.

Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm.

István a halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem.

Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna” – mondta Vágó Judit a nlc.hu szerint.

Az özvegy a halál okáról is beszélt

Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes.

 Vágó Judit elmondta, sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg a férje, de nem ez történt. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.

 “Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni” – mondta az özvegy.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp