Szendrő zsidó temetőjéről készült kisfilm lett a legjobb a Centropa diákversenyén

A nemzetközi pályázaton az összes magyar alkotás díjazásra került valamelyik kategóriában.

A Centropa a European Jewish Cemeteries Initiative (ESJF) és a Foundation for Jewish Heritage szervezetekkel együttműködve idén is meghirdette Zsidó temetők nálunk címmel diákversenyét. A versenyre Magyarországról, Ukrajnából, Lengyelországból, Szlovákiából, Moldovából, Litvániából és Grúziából várták a diákok kreatív pályamunkáit, amelyekben film vagy online brosúra formátumban mutatják be egy-egy helyi zsidó temető történetét.

A beérkezett pályamunkákat egy nyolcfős nemzetközi zsűri értékelte. A hét országból összesen 84, Magyarországról 14 pályázat érkezett: 9 film és 5 brosúra. A magyar pályázatok közül mindegyik díjazásra került valamelyik kategóriában. A legjobbra értékelt magyar kisfilmet a Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja, Németh Gergely Hunor készítette a szendrői zsidó temetőről.

A további nyertesek között a Scheiber Sándor Gimnázium diákjai által Salgótarján, illetve a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola tanulói által Göd zsidó temetőjéről készített kisfilmek találhatók. Valamint egy brosúra, amelyet a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola diákjai készítettek a város zsidó temetőjéről.

Az összes magyar pályamunka elérhető a Centropa Alapítvány honlapján.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp