Hitler beszéde szólt az osztrák vasút bécsi járatán

Nagy volt az idegesség, a személyzet hiába próbálta, nem tudta leállítani a bejátszást egy ideig.

Múlt vasárnap döbbenten hallgatták az egyik osztrák helyközi vonatjárat utasai, hogy az utazás közben a szerelvény hangosbeszélőjén Adolf Hitler beszéde szólalt meg.

A szokásos utazási információk helyett rövid ideig a náci birodalom tömegrendezvényének hangjait lehetett hallani, a vezér mellett azt is, ahogy az egykori hallgatóság a Heil Hitler és a Sieg Heil jelszavakat harsogja.

A személyzet hiába próbálta, nem tudta leállítani a bejátszást, ezért nagy volt az idegesség. A bejátszás nagyjából fél percig tartott a BBC beszámolója szerint, de ez is elég volt ahhoz, hogy az egyik utas sírva fakadjon, mivel kiderült, hogy gyerekként megjárta a koncentrációs tábort.

Az Osztrák Vasutak sajtóosztálya a BBC-nek küldött nyilatkozatban azt írta, hogy a cég teljes mértékben elhatárolódik a bejátszástól, és rendőrségi bejelentést tett az eset miatt.

Az ügyben két gyanúsítottat elfogtak, akik feltehetően kinyitották a vonatvezetők fülkéjét, majd lejátszották a felvételeket – írja a ynetnews.com.

2021-ben az osztrák kormány nemzeti stratégiát terjesztett elő az erősödő antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében, amely magában foglalta a zsinagógák védelmének javítását, a judaizmussal kapcsolatos oktatás javítását és a zsidók elleni gyűlölet-bűncselekmények szigorúbb üldözését.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp