Őszintén vallott zsidó származásáról Sváby András

Sváby András nemrég genetikai vizsgálatot csináltatott, és ennek eredményéről az ATV egyik műsorában vallott.
Az ATV műsorában Farkasházi Réka, Szandi, L. L. Junior és Sváby András szerepelt, akik között heves vita alakult ki egy újragondolt színházi darab miatt, amelynek a fekete szereplőjét egy fehér ember játszaná – írja az index.hu.

Martin McDonagh A nagy kézrablás című darabjával kapcsolatban a premier előtt néhány nappal a szerzőt képviselő ügynökség írt, hogy nem járulnak hozzá, hogy az afroamerikai szereplőt elmaszkírozott fehér ember játssza. Ennek kapcsán jegyezte meg Sváby:

“Miért ne mondhatnám azt, hogy roma vagyok? Honnan tudod, hogy nem vagyok? Ki tudja? Mondjuk pont tisztában vagyok, mert elvégeztettem egy ilyen genetikai tesztet, van bennem az égvilágon minden.”

Az ATV műsorvezetője elmondta:

„Askenázi zsidó 48,6 százalék, görög, délolasz 20 százalék ír, skót, walesi 14 százalék, kelet-európai 10 százalék, finn 3 százalék, skandináv 3 százalék, olasz, 1,4 százalék. Bennem aztán tényleg minden van, amit el tudsz képzelni. Úgyhogy én erre kíváncsi voltam” – ismertette Sváby, majd hozzátette, hogy a genetikai teszt nagyjából azt mutatta ki, amit gondolt magáról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp