Grósz Andort választották meg a Mazsihisz elnökének

A Mazsihisz vasárnapi közgyűlésén 107 szavazóból 70 a Kecskeméti Zsidó Hitközség elnökét támogatta. A két alelnök közül viszont csak az egyik személyéről sikerült döntést hozni.

Mivel Heisler András mandátuma lejárt, így a mai napon új elnököt választott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közgyűlése. Heisler a szervezet alapszabálya értelmében már nem indulhatott újra a tisztségért, mivel kétszer már megválasztották a négy éves ciklusra.

A választáson két jelöltre szavazhattak a küldöttek. Az elnöki székért Dr. Nógrádi Péter ügyvéd, a Frankel zsinagóga tagja, valamint Dr. Grósz Andor orvos, a Kecskeméti Zsidó Hitközség elnöke és a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot fenntartó közalapítvány (HDKE) elnöke indult.

Grósz Andor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A választáson 107 szavazóból 70 Grósz Andort támogatta, így ő fogja betölteni a Mazsihisz elnöki tisztségét a következő négy évben.

A Mazsihisz Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint Grósz Andor rövid beszédében úgy fogalmazott, hogy a békét és a nyugalmat szeretne elhozni a szervezet életében. Megköszönte Heisler András elnöki munkáját és a korábbi elnökök Dr. Feldmájer Péter és Tordai Péter munkáját is.

A Mazsihisz közgyűlése Mester Tamást, a BZSH elnökét választotta meg alelnökének az első fordulóban. Az alelnökválasztás második fordulója érvényes volt ugyan, de eredménytelen mert szavazategyenlőség alakult ki. A Közgyűlés elutasította Mester Tamás ügyrendi javaslatát, hogy legyen három alelnök, így a másik új alelnök személye egy következő közgyűlésen kerül majd megválasztásra.

Heisler András: Ez egy fantasztikus tíz év volt a számomra

Heisler András egy nagyon erős nyomás alól fog felszabadulni most, hogy tíz év után távozik a Mazsihisz elnöki székéből, de ez a nyomás az, ami egyben nagyon fog hiányozni a számára. Sikerekről és kudarcokról is beszélt Bálint Házban, miközben az elmúlt időszakot értékelte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp