Ez az izraeli ház lett a világ legrondább épülete

Az izraeli Bat Yam város egyik lakóházát a világ legrondább házának titulálták. Egy itteni lakás ára azonban még így is horrorisztikus.

A magas lakásárak Izrael egyik legtöbbet emlegetett kérdése az elmúlt évtizedekben. Az év elején azonban Bat Yam egyik épülete azzal vált világhírűvé, hogy elnyerte a világ legrondább épülete címet.

A 12 emeletes ház az 1970-es években épült egy nagy kereskedelmi komplexum részeként, amely az alsóbb szinteken található, és amely többek között rendezvénytermet, üzleteket és parkolókat foglal magában. Ezzel az eredménnyel megnyert egy kiélezett versenyt egy Szófiában található egy szovjet-érában épült lakóházzal szemben, és maga mögé utasított a dél-afrikai Fokváros nyomornegyedeiben, valamint egy franciaországi bevándorlók által lakott negyedben található épületet, írja a jpost.com.

Nyilvánvalóan az épület mérete és magassága, valamint elhanyagoltsága miatt érdemelte ki ezt a címet. Ez az építési stílus az 1950-es évektől az 1980-as évekig volt jellemző Izraelben, amelyet a hatalmas, erkély nélküli bérházak jellemeztek. Ha ehhez hozzáadjuk az elavult redőnyöket, az ablakok melletti rozsdásodó rácsokat és minden üres telken kilógó klímaberendezést, valamint a parabolaantennákkal és napkollektorokkal borított tetőt, akkor nehéz vitatkozni azzal, hogy az eredmény korántsem esztétikus.

Egy felhasználó aztán végzett némi kutatást, és azt találta, hogy az utolsó ott eladott lakás valamivel több mint 1,65 millió sékelért, azaz közel 154 millió forintért értékesítették.

(Fontos tudni, hogy ez nem egy hivatalos verseny, hanem a felhasználók spontán szavazata egy ronda lakóházakat tárgyaló beszélgetésfolyamban a Redditen.)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp