Magasrangú izraeli résztvevők a budapesti konzervatív konferencián

Eközben a Kneszet delegációja is Magyarországon járt.

Csütörtökön reggel Balog Zoltán és Köves Slomó áldásával kezdődött meg a CPAC Hungary konferencia Budapesten. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadására aktív republikánus politikusokat személyesen nem, csak online sikerült elhívnia a szervezőknek, helyettük főként európai jobboldali és szélsőjobboldali politikusok, valamint magyar kormányközeli szereplők érkeztek csütörtök reggel a Bálnába.

A Fox News rasszista megnyilvánulásairól is ismert sztárműsorvezetője, Tucker Carlson nyúlfarknyi bejelentkezésében egy „szabad, tisztességes és gyönyörű” országként jellemezte Magyarországot, amelynek kormánya óvja a magyar népet és a magyar családokat, írja a telex.hu.

Magyarország és Izrael szorosabb szövetsége állt a középpontban a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) egyik csütörtök délutáni kerekasztal-beszélgetésén, amelyet Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója vezetett.

iss-Rigó László szeged-csanádi püspök (b) beszél, mögötte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija, Kondor Péter evangélikus püspök és Esztergály Előd Gábor református lelkipásztor

“Sikeres a szövetség a két ország között, és az együttműködés keretében Magyarország és Izrael is a nacionalizmus, egyben a demokrácia védelmének zászlóvivője. Izrael talán abban tud most a legtöbbet Magyarországtól tanulni, hogy nem elég a választást megnyerni” – mondta Gadi Taub, a Jeruzsálemi Héber Egyetem adjunktusa.

Matan Peleg, az Im Tirtzu ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az izraeli helyzet jelenleg ahhoz hasonlít, amikor Donald Trump Amerikában megnyerte az elnökválasztást. “A baloldal nálunk is dühösen lépett fel. Egy nappal Netanjahu és a Likud győzelme után azonnal utcára vitték az embereket. De én is félmillió ember előtt mondhattam el, hogy zsidó demokratikus államot akarunk, amit a választói akarat megmutatott”.

Robert Greenway, az amerikai Abraham Accords Peace Institute ügyvezető igazgatója szerint Izraelben most leginkább azzal foglalkoznak, hogy Iránból milyen fenyegetés érheti az országot. Mint mondta, Izrael és az Egyesült Államok együtt képes ellensúlyozni ezt a helyzetet a Közel-Keleten.

Kneszet delegációja Budapesten

Eközben a Knesszet négyfős delegációja érkezett hazánkba a magyar Parlament meghívására, írja a neokohn.hu.  A delegáció tagjai: Israel Eichler, a Knesszet alelnöke, Yifat Shasha Biton, Tsega Melaku és Simon Davidson képviselők voltak.

Látogatásuk során egyéb találkozók mellett a delegáció tagjai Mátrai Márta képviselőasszonnyal közösen megkoszorúzták a Cipők a Duna-parton emlékművet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp