Schwarzenegger: „Náci volt az apám”

Schwarzenegger Ausztriában született, és 1968-ban vándorolt az Egyesült Államokba. Most nyíltan beszélt az apja kapcsolatáról a náci párttal a második világháború alatt.

“Náci volt az apám” – mondta Schwarzenegger a napokban a CNN fórumán. – “Apámat és sok millió más embert beszippantott egy gyűlöletrendszer a hazugságok és a csalások révén. Aztán láttuk, hogy mindez hova vezet” – mondta a CNN-nek adott exkluzív interjújában.

Schwarzenegger Ausztriában született, és 1968-ban vándorolt ki az Egyesült Államokba,

“Személyesen láttam, mennyire összetörtek ezek az emberek, többek között az apám is” – mondta. “Hogy miféle atrocitások történtek. Hány millió embernek kellett meghalnia, és végül vesztesek lettek…”

Márciusban a színész kiadott egy videóüzenetet, amelyben édesapjára hivatkozott, és arra buzdította az embereket, hogy a gyűlölet helyett az erő útját válasszák. Arra szólított fel mindenkit, hogy a gyűlölet könnyű útja helyett személyes harcai ellen küzdjön.

Megugrott a gyűlölet-bűncselekmények száma az USA-ban

Schwarzenegger nyilatkozatának az adott aktualitást, hogy jelentősen nőtt a gyűlölet-bűncselekmények száma az Egyesült Államok-szerte. Az Anti-Defamation League (ADL) múlt hónapban közzétett jelentése szerint az Egyesült Államokban az antiszemitizmus esetei 1979 óta a legmagasabb szintet érték el, írja a jpost.com.

“Szerintem nagyon világos, hogy minél liberálisabbak vagyunk a szociális kérdésekben, azt látják, hogy a másik oldal egyre dühösebb, és általában véve egyre több a gyűlölet” – mondta Schwarzenegger.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp