Már látható az Anne Frank bújtatója című minisorozat a magyar Disney+-on

A film annak a nőnek a történetét dolgozza fel, aki mindent kockára tett, hogy elrejtse Anne Frankot és a családját.

Az Anne Frank bújtatója (A Small Light) című új minisorozat Miep Gies inspiráló, valós történetét mutatja be, aki kulcsszerepet játszott Anne Frank és családja elrejtésében a náci megszállás alatt, olvasható a Disney+ közleményében.

Az akkor húszéves titkárnő, Miep Gies (Bel Powley), aki egy fiatal, vakmerő és önfejű nő volt nem habozott, amikor főnöke, Otto Frank (Liev Schreiber) megkérte, hogy a második világháború alatt rejtse el őt és családját a nácik elől. A sorozat részletesen bemutatja, hogyan változott meg Miep élete abban a pillanatban, amikor úgy döntött, segít a családok bújtatásában.A napi élelmiszer-ellátástól kezdve, a fejadagjegyekért való kuncsorgáson át, a szeretett családi ereklyék eladásáig számtalan önzetlen áldozatot kellett hozni.

Végül Miep volt az, aki a család deportálása után megtalálta és megőrizte Anne Frank naplóját, hogy később ő és Otto megoszthassák azt a világgal, így biztosítva, hogy az elkövetkező nemzedékek számára maradandó tanúságtételként szolgáljon.

Az ABC Signature és a Keshet Studios által készített nagyszabású National Geographic koprodukció premierje Miep Gies születésének 114. évfordulóján volt. A magyar nézők május 2. óta láthatják a sorozatot a Disney+-on.

Anne Frank bújtatója megtekintése | Disney+

Az Anne Frank bújtatója Miep Giesről szól, aki Otto Frankot és családját bújtatta a nácik elől.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp