A harvardi kutató 4 lépéssel megfordította a saját öregedését

David Sinclair kutató, molekuláris biológus 53 éves, de elmondása szerint a DNS-teszek 43 évesnek mutatják. Évek óta kutatja az öregedést.

David Sinclair a Harvard Egyetem kutatója, a titka az, hogy állítólag képes volt megfiatalítani saját magát, szó szerint visszafordította az öregedést mindössze négy egyszerű napi szokással.

A biológiai életkort a sejtek egészségi állapotán mérik, nem az alapján, hogy mennyi ideje él egy ember. Sinclair megjegyezte, hogy ezt az új egészséges rutint a harmincas éveiben kezdte, amikor túl sokat ivott és túlsúlyos volt, írja a jpost.com.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 
David Sinclair (@davidsinclairphd) által megosztott bejegyzés

Mi David Sinclair négy lépése az öregedés visszafordításához?

  1. Fuss hetente háromszor

A fizikai aktivitás szinte minden öregedésgátló program sarokköve. Ez azért van így, mert segít megőrizni az izomzatot, javítja a szív egészségét, elkerüli az elhízást és csökkenti a gyulladást – mindazt, ami sejtöregedést okozhat.

Sinclair elmondta, hogy mindig igyekszik hetente legalább háromszor aerob gyakorlatot végezni, amely magában foglalhatja az úszást, a futást, a tempós gyaloglást vagy a kerékpározást. Még egy álló íróasztalt is használ, hogy kevesebbet üljön.

  1. Intermittent fasting

Sinclair az időnkénti böjtöt is támogatja az öregedés lassítása érdekében.

Ez azt jelenti, hogy a kalóriabevitel néhány órára korlátozódik. Ez növelheti az inzulinérzékenységet, segít megelőzni a cukorbetegséget, és a sejteknek kiüríteni a salakanyagokat a szervezetből. Mindezek fontos szerepet játszanak az ember élettartamának meghosszabbításában.

“Igyekszem a főétkezésemet napi néhány órába beszorítani, amikor csak lehetséges” – mondta Sinclair az Insidernek. “És ez a böjtölés nagyon jó hatással van a becsült biológiai életkoromra is.”

  1. Naponta kétszer igyál zöld matcha teát

Ez a tea antioxidánsairól ismert, amelyek segíthetnek korlátozni a sejtkárosodást, de jelenleg nem ismert, hogy lassítják-e az öregedést.

Sinclair elmondta, hogy a teában lévő molekulák többek között megelőzhetik a rákot, és gyulladáscsökkentő tulajdonságait is megemlítette.

Azt is elmondta, hogy naponta két rezveratrol tablettát vesz be, és kutatásai szerint a vegyület – amely megtalálható többek között a vörösborban és a kakaóban – csökkentheti a gyulladást és meghosszabbíthatja az életet.

Más tanulmányok azonban még nem találtak bizonyítékot erre.

  1. Csökkentse a stresszt és kerülje az “idiótákat”

Sinclair szerint a stressz és az “idióták” közelében érzett bosszúság lerövidítheti a várható élettartamot, mivel krónikus stresszhez és fokozott gyulladáshoz vezethet. Az utóbbi növelheti a szívbetegségek, az elhízás, az alvás problémák és a felgyorsult öregedés kockázatát.

Sinclair megoldása az, hogy minden nap hagy magának “csendes időt”, és kerüli az idiótákkal való munkát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp