Ferenc pápa a Mazsihisz elnökével is találkozott

Heisler András a filoszemitizmus témakörét körbe járó kötettel ajándékozta meg a katolikus egyházfőt.

Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatása utolsó találkozóján a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen mondott beszédet meghívott közönség előtt, számolt be az MTI.

Ferenc pápa és Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A találkozón részt vett Csák János kulturális és innovációs miniszter, Varga Zs. András, a Kúria elnöke. Freund Tamás, az MTA jelenlegi, Vizi E. Szilveszter és Pálinkás József, a köztestület korábbi elnökei, Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, valamint egyházi és világi felsőoktatási intézmények vezetői, köztük Balázs Gábor, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektori feladatokat ellátó általános rektorhelyettese.

Heisler András a mazsihisz.hu-nak elmondta, hogy ez volt az ötödik alkalom, hogy személyesen találkozhatott és kezet foghatott Ferenc pápával. A Mazsihisz elnöke a több mint száz meghívott közül azon 17 vendég között lehetett, akiktől a találkozó végén Ferenc pápa személyesen kívánt elbúcsúzni.

Heisler András a magyarországi zsidóság nevében Mózes Endre angol nyelvű kötetével ajándékozta meg a pápát, a könyv a filoszemitizmus témakörét járja körbe.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp