Barbra Streisand kapja a zsidó Nobel-díjat

Streisand több mint 100 millió lemezt adott el élete során, és több albuma volt a Top 40-ben, mint bármely más női előadónak.

A „zsidó Nobel”-nek nevezett díjat még ebben az évben Barbra Streisand kapja, visszatérve ahhoz a hagyományhoz, hogy a zsidó hírességeket élete során elért eredményeikért díjazzák.

Az ikonikus színész és énekesnő számos területen – többek között a művészetben és a jótékonyságban – végzett munkája elismeréseként kapja a 2013 óta odaítélt Genesis-díjat, írja a jta.org.

A díjat orosz zsidó milliárdosok egy csoportja adományozta, akik közül hárman lemondtak a díjat létrehozó alapítvány, a Genesis Philanthropy Group igazgatósági tagságáról, miután tavaly nyugati szankciók célpontjai voltak Vlagyimir Putyinhoz fűződő kapcsolataik miatt. A legutóbbi, az év elején odaítélt Genesis-díjat ukrajnai zsidó aktivisták és nonprofit szervezetek kapták – ez volt az első alkalom, hogy a díjat egyetlen személynek sem adták át.

Az alapítvány most visszatér a normális kerékvágásba azzal, hogy a 81 éves Streisandot díjazza, aki a büszkeség szimbóluma volt nők és férfiak generációi számára, akik magukat látták viszont a pimasz, brooklyni, megkérdőjelezhetetlenül zsidó nőben.

Streisand több mint 100 millió lemezt adott el; több albuma volt a Top 40-ben, mint bármely más női előadónak; és egyike annak a mindössze 18 embernek, akik EGOT-t, vagyis Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is kaptak az életük során.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp