Új szociális támogatási program indul a zsidó közösség rászoruló tagjai számára

Az Együtt-EGYMÁSÉRT program azokat a magyar állampolgárságú, a zsidó közösséghez kötődő embereket szolgálja, akik szociális, egészségügyi vagy lelki segítséget igényelnek.

Közösen indít új szociális támogatási programot a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvánnyal (MAZS) és a Budapesti Zsidó Hitközséggel (BZSH), olvasható a mazsihisz.hu portálon megjelent közleményben.

Az Együtt-EGYMÁSÉRT program része annak a törekvésnek, hogy a magyarországi zsidó közösség minden tagja, családja, nemzedéke szükség esetén számíthasson a közösség színvonalas szociális támogató rendszerére. A JDC Humanitarian Foundation 200 ezer dollárt (kb. 68 millió forint) adományoz a program megvalósításra.

A közlemény szerint az új program enyhíti a legsürgősebb szükségleteket, erősíti a zsidó egyházi és civil szervezetek együttműködését egymással és az állami ellátórendszerrel, valamint ösztönzi a közösségi életben való részvételt. A program azokat a magyar állampolgárságú, a zsidó közösséghez kötődő embereket szolgálja, akik szociális, egészségügyi vagy lelki segítséget igényelnek. Az adott pénzügyi keretből körülbelül 650 jelentkezőt tudnak támogatni.

Az Együtt – Egymásért program a következő területeken tud segíteni:

  • Háztartási és egészségügyi segítség
  • Lelki egészség támogatása
  • Tanulási és viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek és családjuk megsegítése
  • Lakhatási válságban lévő családok megsegítése

További információk a mazsihisz.hu oldalon találhatók meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp