Magyar és izraeli életmentők kaptak díjat a török elnöktől

A törökök után az izraeliek és a magyarok mentették ki a legtöbb embert a februári földrengés idején.

230 izraeli traumatológus, sebész, aneszteziológus, ortopéd orvos és egy műtős érkezett a katasztrófa sújtotta Törökországba még február elején, hogy segítsen a bajba jutottakon.

Magyarország is kivette a részét a segítségnyújtásból. Egy 116 főből és 19 mentőkutyából álló mentőegységet küldött Törökországba.

Most az izraeli hadsereg mentési munkálatait irányító Golan Voch-ot, és az izraeli nagykövetség helyettes misszióvezetőjét, Nadav Markmant tüntette ki személyesen a török elnök. Az izraeli küldöttség 19 embert húzott ki élve a romok alól.

Erdogan török elnök és Golan Voch

Törökország elnöke kitüntette Lehoczki Lászlót és kutyáját, Hope-ot is a földrengés túlélőinek és áldozatainak felkutatásában végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül. A török elnök nem csak a mostani mentésben nyújtott segítségéért, hanem az elmúlt 25 évért is adta Lehoczkinak az elismerést, aki 1998 óta minden egyes katasztrófánál ott volt és mentette az embereket, segített nekik.

A neokohn.hu információi szerint a törökök után az izraeliek és a magyarok mentették ki a legtöbb embert a mostani földrengés idején.

Lehoczki László és Hope
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp