Zsidó Down-szindrómás lány szerepel a brit Vogue címlapján

A 21 éves Ellie Goldstein egyike annak az öt modellnek, akik szerepelnek a divatbiblia „Dinamikusak, merészek és fogyatékkal élők” című számában.

Egy 21 éves brit lánynak valóra válhatott az álma: ő lett az első Down-szindrómás modell, aki a brit Vogue címlapjára került.

Ellie Goldstein egyike annak az öt címlapsztárnak, amelyek a divatbiblia 2023. májusi „Dinamikusak, merészek és fogyatékkal élők” számában szerepelnek.

A modell a Vogue-nak nyilatkozva a következőket mondta: „A fogyatékosságom megtanított arra, hogy büszkén vállaljam önmagam, és ne féljek attól, hogy hangosabban csináljam a dolgokat a világban.”

2020-ban Goldstein felrobbantotta az internetet, miután elterjedt a Gucci Beautynak a Vogue Italia-val közösen közzétett Instagram-bejegyzése.

Az olasz divatház első Down-szindrómás modelljeként szerepelt, képe 800 000 „lájkot” gyűjtött össze, ez a valaha volt legtöbbet kedvelt bejegyzés, írja a The Jewish News.

Goldstein 2017-ben kezdte modellkarrierjét, amikor leszerződött a nagyrészt fogyatékkal élő modellekkel foglalkozó Zebedee tehetségkutató ügynökséggel. Azóta az Adidas és a Victoria’s Secret kampányain dolgozik, és a Mencap tanulási zavarokkal foglalkozó jótékonysági szervezet nagykövete.

Azt mondta a Vogue-nak: „Mindenkit látni kell, nem pedig elrejteni. [A fogyatékkal élők] könnyen figyelmen kívül hagyhatók. Pedig ugyanolyanok vagyunk, mint mindenki más, még akkor is, ha néha kicsit lassabbak vagyunk. Kell kapnunk egy esélyt.”

Goldstein édesanyjával, Yvonne-nal, apjával, Markkal, Amy húgával és unokaöccsével, Blake-kel él.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp