Fiatal fiú életét mentette meg egy orvos az El Al New York-i járatán

Sürgősségi eset történt kedden az El Al Tel-Avivból New Yorkba tartó LY7-es járatán, amikor egy fiatal utas súlyos fulladásos rohamot kapott, miután véletlenül megevett valamit, amire allergiás volt.

A 16 éves fiú légzési nehézségeket és fulladásérzést tapasztalt, ami gyorsan életveszélyessé vált. Miután édesanyja riasztotta a személyzetet, a légiutas-kísérők megkérdezték, hogy van-e orvos vagy egészségügyi szakember az utasok között. Mindenki megkönnyebbülésére a United Hatzalah önkéntese, Dr. Natan Ungar történetesen ugyanazon a járaton volt, és a bajba jutott tinédzserhez rohant.

A fiatal utas, aki tisztában volt allergiájával, egy EpiPen-t (epinefrin injekciós eszköz) hozott magával. Az eszköz azonban sajnos lejárt, ezért Dr. Ungar kérte, hogy hozzák el hozzá a gép orvosi készletét. Az orvos ezután egy adrenalint tartalmazó injekciós üveget vett elő a készletből, és egy fecskendővel beadta az adrenalint a fiatal férfi izmaiba.

Dr. Ungar a repülőgépen

A tinédzser feldagadt torka szinte azonnal zsugorodni kezdett. Állapota fokozatosan javult, amíg ismét normálisan tudott lélegezni.

„Örülök, hogy a gépen ültem, és segíthettem” – mondta Dr. Ungar a Jewish Press-nek.

Miután a személyzet konzultált Dr. Ungarral, és megbizonyosodott arról, hogy az utas túl van a veszélyen, a repülés a tervek szerint folytatódott, amíg a gép biztonságosan földet nem ért a JFK repülőtéren.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp