Schwarzenegger: A nácik mind lúzerek, és szánalmas lesz a haláluk

Az akciófilmek sztárja és egykori kaliforniai kormányzó videót tett közzé az auschwitzi koncentrációs táborban tett látogatása kapcsán. Hétfőn volt a Jom HáSoá, vagyis a holokauszt emléknapja Izraelben.

Arnold Schwarzenegger a múlt hónapban egy YouTube-videót tett közzé, amelyben felszólította az embereket, hogy harcoljanak a növekvő antiszemitizmus ellen, és sürgette a zsidók elleni gyűlöletet terjesztő mozgalmak leállítását.

A videóban Schwarzenegger beszélt a 2022-es auschwitzi koncentrációs táborban tett látogatásáról és a körútja során felmerülő gondolatokról.

“Ha arra szánjuk az időt, hogy ténylegesen átgondoljuk, mi történt Auschwitzban, akkor nem kérdés, tenni kell azért, hogy ilyesmi máskor ne történhessen meg. De ma azokhoz az emberekhez akarok szólni, akik már rossz útra tévedtek” – mondta Schwarzenegger.

Kifejtette, hogy olyan emberekre gondola, akik egyetértenek azzal, hogy a zsidók összeesküvésteket szőnek.

Schwarzenegger szerint könnyebb kifogásokat keresni, és ilyen elméleteket gyártani, mint beismerni, hogy nekünk magunknak kellene keményebben dolgozni. “Könnyebb gyűlölni, mint tanulni” – mondta.

“Senki, aki a gyűlölet könnyű útját választotta, nem jutott el az út végére, és nem érezte azt, micsoda nagyszerű élete volt. Ezek az emberek olyan nyomorultul halnak meg, mint ahogy éltek.”

Schwarzenegger úgy véli, a gyűlölködők számára is van remény, ha átgondolják, amiket eddig tettek. “Még van időd. Válaszd az erőt. Válaszd az életet. Győzd le az elmédet. Meg tudod csinálni” – mondta a beszéd végén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp