Magyar zsidó származású sztárszínésszel készül film Pesten magyar holokauszt-túlélőről

Egy Amerikába kivándorolt építész, Tóth László és felesége tragikus szerelmi történetét meséli el a film Adrien Brody főszereplésével.

The Brutalist címen forgatja harmadik filmjét Magyarországon Brady Corbet, aki korábban az Egy vezér gyermekkorát és a Vox Lux-ot jegyezte rendezőként.

A történet egy Amerikába emigrált és ott nagy karriert befutott építész, Tóth László életéről szól.

A harminc év történetét felölelő film főbb szerepeit az anyai ágon magyar származású Adrien Brody (A zongorista), Felicity Jones (A mindenség elmélete), Guy Pearce (Mementó) és Joe Alwyn (A kedvenc) alakítják. Érdekesség, hogy Corbet is színészként kezdte a pályáját, a 24 című sorozatban, a Funny Games, a Melankólia és a Lavina című filmekben láthattuk őt.

Corbet az Egy vezér gyermekkorát is Magyarországon forgatta. Magyar részről a Proton Cinema szállt be, a film hazai koproducere Petrányi Viktória, aki Mundruczó Kornél állandó alkotótársa, vágója Jancsó Dávid (Jancsó Miklós fia és Mundruczó kollégája).

„A populizmus és előítéletesség huszonegyedik századi fellángolásának közepette ez a film a legmerészebb, legkiválóbb látnokokat ünnepli – az elődeinket. Ez a projekt az eddigi legszemélyesebb munkám, szorosan kötődik a családom történetéhez” – nyilatkozta a rendező a filmről.

Guy Pearce, Felicity Jones, Adrien Brody

 

A film Tóth László és felesége amerikai letelepedését és a férfi karrierjének viszontagságait beszéli el. A szinopszis így szól: “A párnak eleinte szegénységben és megaláztatásban van része, ám az építész tehetségét hamar felismeri egy látszólag elragadó, titokzatos iparmágnás, Harrison Lee Van Buren. A férfi aranytálcán kínálja az amerikai álmot, azaz egy grandiózus modernista emlékműről szóló megbízatást. Tóth részt vehet az álmok földjének, új hazájának építésében. Karrierje legambiciózusabb vállalkozása azonban nem csupán őrületes magasságokba, de megdöbbentő mélységekbe is elröpíti Lászlót és Erzsébetet.”

A szinopszis arra is kitér, hogy a “The Brutalist egy kérlelhetetlen művész víziójáról szól, és az emigránsok által újraépített országról. De mindenekelőtt féktelen szerelmi történet a párról, aki meg kell, hogy védje magát saját pártfogójától.”

A szereplők az angol mellett jiddisül és magyarul is meg fognak szólalni

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp