Élni és élni hagyni – Szép Ernő élete versei tükrében

Különleges zenés irodalmi est Bét Orim javára.

A Bét Orim mindenkit szeretettel vár a Bálint Házzal együtt szervezett zenés irodalmi estre, amelyen színművészek, zenészek segítenek Szép Ernő életét feleleveníteni. A repertoáron néhány vers zenei adaptációja is megtalálható. Az est ritkaságának számít Szép Ernő zsidóságát megvalló versei, életének pontos narratívája Hegedűs Géza írásaiból, Szép Ernő visszaemlékezéseiből, és Emberszag című könyvéből.

Előadók: Garai Róbert és Kertész Péter színművészek, valamint a Kéttamás zenei formáció, Sólyom Tamás (gitár, ének) és Tábi Tamás (hegedű ének), akik saját megzenésítésű verseket szólaltatnak meg.

Az előadást követően rövid szünet, aprósütemények, üdítők fogyasztása. Majd kerekasztal beszélgetés következik az előadásról Vári György irodalomtörténész-vallási vezetővel, a színészekkel és a zenészekkel, illetve a hallgatósággal.

A program csak személyesen a Bálint Házban látható, április 19-én, szerdán este 18:30kor.

Az esemény Bét Orim, a 21. századi zsidó közösség javára lesz: belépő gyanánt adományokat és/vagy az egyházi 1% felajánlásokat kéri a szervezet. Utóbbi nem kerül semmibe, a közösség fenntartása és fejlesztése céljából viszont kulcsfontosságú.

További részletek az esemény Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/241621624922815

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp