Kiadták Magyarországnak a palesztin diákot, aki megölt két nőt Kaposváron

A palesztin származású izraeli diák felgyújtotta a lakást, hogy balesetnek álcázza a gyilkosságot.

Hangos kiabálásra és erős füstszagra keltek 2018 októberében a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utca lakói, az egyik társasház negyedik emelete lángokban állt.

Az erkélyen egy férfi kiáltozott segítségért, akit később daruval hoztak ki a házból, és sértetlenül úszta meg a tűzvészt. Nem úgy a lakásban élő két nő: egy magyar anya és az ott élő egyetemista lánya életüket vesztették a lángok között. Kiderült, hogy az akkor 30 éves, az esetet túlélő Nasra T. palesztin származású izraeli diák az ott élő egyetemista lány barátja volt, aki a tragédia előtt pár héttel költözött a családhoz. A férfi akkor azt állította, hogy ő is a tűzre kelt fel, és azonnal az erkélyre szaladt segítségért, a történtek után pedig valósággal összetört.

A helyiek azonban már akkor is azt gyanították, hogy valami sántíthat a megtört szerelmes történetében: bár a hivatalos verzió szerint egy teamécses okozta a szörnyűséget, több tűzfészket is találtak.

Sokan nem értették a környéken, miért nem oltották el a feldőlt gyertyát. A másik szobában lévő fiatal izraeli férfi kimenekülhetett volna a füst elől az ajtón is, akkor miért ment az erkélyre? Ő hogy úszta meg gyakorlatilag sértetlenül? – mondta akkor a Borsnak az egyik szomszéd.

Hamarosan kiderült, hogy megérzésük nem csalt, ugyanis rájöttek, hogy a két nőt megölték: mindkettőjüket megfojtották, majd ezután gyújtották rájuk több ponton is a lakást.

Az is kiderült, hogy Nasra és 21 éves magyar szerelme a gyilkosságot megelőző napon összevesztek, ám a férfi látszólag kibékült barátnőjével, míg a tragédia másnapján a „megtört” szerelmes már az utazását tervezte, és a temetést meg sem várva elmenekült az országból.

A magyar és a külföldi rendőrség ezután évekig kereste a férfit, két éve végül megtalálták, de csak most adták ki a magyar hatóságoknak, írja a metropol.hu. Nasrát közben életfogytiglani börtönre ítélték itthon, de most a kiadatás miatt valószínűleg újra kell kezdeni ellene az eljárást.

Kapcsolódó cikkünk:

Anyát és lányát gyilkolta meg egy izraeli palesztin férfi Kaposváron – Kibic Magazin

Ítélet született az ügyében. A palesztin származású, izraeli állampolgárságú férfi 2018-ban Németországban ismerkedett meg az ott tanuló 21 éves magyar nővel. Kapcsolatuk komolyra fordult, a vádlott a párját a családjának is bemutatta Izraelben, a férfi többször tartózkodott szerelme és a nő édesanyjának kaposvári albérletében is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp