Koltai Róbert, Csuja Imre és David Pressman is fellép a budapesti Élet Menetén

A holokauszt áldozataira emlékező séta idén a VIII. kerületi Koltói Anna térről indul és a VII. kerületi Bethlen Gábor térre érkezik április 16-án vasárnap, 5 órakor.

Az idei séta a munkaszolgálatosoknak állít emléket, a menet körülbelül 1,5 kilométeres útvonala Budapest két munkaszolgálatos emlékműve között halad – írták.

A megemlékezés vasárnap délután 5 órakor a Koltói Anna téren, a munkaszolgálatosok emlékművénél kezdődik. A téren felállított színpadon beszédet mond az idei menet díszvendége, Katharina von Schnurbein, az antiszemitizmus elleni harc és a zsidó élet támogatásának európai bizottsági koordinátora, valamint – mások mellett – Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete és David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

A fellépők között lesz Csuja Imre, Koltai Róbert és Csonka András színművész, valamint Kirschner Péter gitárművész. A gyülekező idején a Hamsa zenekar játszik.

A megemlékezésen a rabbinikus teendőket Tótha Péter Joel, a Magyar Honvédség vezető tábori főrabbija látja el. A menetet Verő Tamás főrabbi, Aharon Tamir, az Élet menete nemzetközi szervezetének főigazgatója és Michel Gourary, az Élet Menete nemzetközi szervezetének európai igazgatója indítja el.

A menet a Teleki László tér érintésével a Fiumei úton halad, majd az István utcára kanyarodva érkezik a Bethlen Gábor térre, a Zsidó munkaszolgálatosok emlékművéhez.

A szervezők idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több holokauszt-túlélő és Világ Igaza kitüntetéssel elismert embermentő vehessen részt a megemlékezésen. Őket elektromos kisautókkal viszik majd a menet élén – olvasható a közleményben.

A rendezvényen megemlékeznek a márciusban elhunyt Hajim Topolról, az 1971-ben készült Hegedűs a háztetőn című filmben Tevjét alakító izraeli színészről – írták.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp