Amerikai nagykövet: Gyöngyösit korábbi antiszemita megnyilvánulásai miatt hívták meg a széder estre

David Pressman szerint a jobbikos politikus már többször megbánta korábbi antiszemita és melegellenes kijelentéseit.

Az elmúlt héten az amerikai nagykövetség által rendezett széder estre meglepő módon Gyöngyösi Márton, a Jobbik korábban zsidó képviselőket listázni akaró elnöke is meghívást kapott.

Kipával a fején széderezett a Jobbik zsidólistázó elnöke – Kibic Magazin

Az amerikai nagykövet által rendezett széder estén a meghívottaknak nem volt tudomása arról, hogy Gyöngyösi Márton is jelen lesz. Gyöngyösi hetek óta kér Heisler Andrástól, a Mazsihisz elnökétől személyes találkozót, ám az elnök a helyszínen közölte vele, személye nem kívánatos zsidó körökben.

Az MTI beszámolója szerint David Pressman amerikai nagykövet szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva az esetről azt mondta, hogy ő gyerekkora óta minden évben volt ilyen eseményen, és a széder estek mindig vitában gazdag vacsorák, sokszor beszélgettek például a szabadságról. Gyöngyösi Mártont nem annak ellenére, hanem éppen azért hívták meg, mert korábban rendszeresen antiszemita és LMBTQ-ellenes nyelvezetet használt.

David Pressman megjegyezte: a jobbikos politikus ezt már többször megbánta. Az asztal körül ültek zsidók, LMBTQ-emberek és mellettük foglalt helyet Gyöngyösi Márton kipában. A nagykövet kijelentette: fontos számukra, hogy különböző gondolkodású magyarokkal folytassanak párbeszédet, még akkor is, ha nem értenek velük egyet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp