Támogasd te is a fenntartható zsidó ifjúsági közösség megteremtését!

A Hasomer Hacair zsidó ifjúsági szervezet új klubházának kialakításához indított közösségi adománygyűjtést.

Szeretnénk, ha megismernél minket, a Somert. A Hasomer Hacair egy több mint 100 éve létező nemzetközi zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célunk, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivizmusra tanítsuk, emellett közösségi élményt nyújtsunk.

Biztonságos és elfogadó fiatal közösséget építünk. A tagjaink – a Someresek – lehetőséget kapnak a zsidósággal való ismerkedésre, zsidó identitásuk kialakítására és megélésére. Megszólítjuk a zsidó gyökerekkel rendelkező, a zsidó intézményi vagy családi háttér nélkül felnövő, és a zsidóság iránt érdeklődő gyermekeket egyaránt. Programjainkon hagyományőrző módon, de változatosan gyakoroljuk a zsidóságot

Támogass bennünket, hogy fenntartható zsidó ifjúsági közösséget teremthessünk új klubhelyiségünkben, a Fészekben!

A Biztonságos Fészek egy kisközösségek által üzemeltetett zsidó tér és klub. Nem-tradicionális zsidó csoportok otthona és fókuszába helyezi az ifjúságot és a fiatal felnőtteket. Ez mind a Hasomer Hacair zsidó ifjúsági mozgalom önkénteseinek kezdeményezése. Tovább olvasok a Fészek koncepciójáról!

Ehhez, a II. kerület pályázatán nyertük el egy 600 négyzetméteres helyiség bérleti jogát, a Mechwart liget közelében. A rossz állapotú helység felújítása azonban a mi feladatunk, ami rengeteg erőforrást igényel és sok költséggel jár. Közösségi adománygyűjtést indítottunk azért, hogy a felújítás költségeit közösen fedezhessük.

Szükségünk van a segítségedre, hogy céljainkat megvalósíthassuk. Támogasd a gyűjtésünket a weboldalunkon!

A kampány célösszege 5 millió forint, ami az új klubhelyiség elektromos hálózatának korszerűsítését és a fűtési rendszer üzembe helyezését teszi lehetővé!

Támogatom!

Nagyon hálásak vagyunk a zsidó intézményeknek, akik az elmúlt 10 évben befogadtak és segítettek bennünket. Most azonban elérkezettnek láttuk az időt, hogy saját klubhelyiségbe költözzünk. Egy biztonságos és fenntartható Fészket szeretnénk megteremteni, ahol a magyar zsidó ifjúság kivirágozhat.

Csatlakozz te is a fenntartható zsidó ifjúság megteremtéséhez!

Házák Veámác!

A Someresek

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp