A kóser vágás betiltása mellett kampányoltak az M2-es metrón

A TEV szerint vasárnap délután két férfi követelte a budapesti metróban a rituális vágás betiltását.

Bejelentés érkezett a Tett és Védelem Alapítványhoz (TEV), miszerint vasárnap délután az M2-es metrón két férfi a rituális vágás betiltása mellett kampányolt. Egyikőjük képernyőt tartott maga előtt, amelyen a kóser vágásról szóló film forgott, míg a másik férfi egy táblát mutatott fel, olvasható a szervezet honlapján.

Fotó: TEV

Tavaly novemberben a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte a kóser és a halal vágás betiltását. A szélsőjobboldali akkor azzal érvelt, hogy sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

Korábban a párt elnöke, Toroczkai László készített egy manipulatív videót, amelyben azon háborgott, hogy nem engedik be az EMIH tulajdonában lévő csengelei kóser vágóhídra, illetve egy török tulajdonú halal vágóhídra Békés megyében. A videót a TEV antiszemita uszításnak nevezte.

A kóser vágás betiltását kezdeményezi a Mi Hazánk – Kibic Magazin

A szélsőjobboldali párt szerint a kóser és halal vágás indokolatlanul felesleges szenvedést okoz az állatoknak. A rituális állatvágások betiltását kezdeményezi a közeljövőben a Mi Hazánk Mozgalom egyik parlamenti képviselője, közölte az MTI. Hétfői sajtótájékoztatóján Szabadi István azzal érvelt: sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp