Zsidó társkereső valóságshow érkezik a Netflixre

A Zsidó társkeresés című sorozat ortodox, reform és szekuláris zsidók társkeresési próbálkozásait fogja bemutatni.

Egy házasságközvetítő, aki azt állítja, sikeresen összehozott 200 zsidó párt, lesz annak a Zsidó társkeresés című új Netflix-sorozatnak a sztárja, amely május 3-ától lesz elérhető a streaming szolgáltató kínálatában, írja a JTA.

A Netflix közel egy évvel ezelőtt jelentette be a sorozatot, amely a nagy sikerű Házasság indiai módra című műsor spinoffja lesz. Most az új részletekből, amelyeket a streaming-óriás csütörtökön tett közzé, kiderül, hogy a sorozat az Egyesült Államokban és Izraelben is játszódik majd, és különböző zsidó hátterű emberek szerepelnek benne.

Aleeza Ben Shalom a Netflix Zsidó társkeresés című sorozatában

A főszerepben Aleeza Ben Shalom lesz látható, egy ortodox zsidó társkereső coach, aki egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és aki Philadelphia környékén élt, majd két évvel ezelőtt Izraelbe költözött.

„Megtalálni a saját párunkat a legnehezebb dolog az egész világon” – mondja Ben Shalom a sorozat csütörtökön bemutatott trailerében. „És itt jövök én a képbe.”

A Netflix a legtöbb részletet titokban tartja a műsorral kapcsolatban, amíg közelebb nem kerül a bemutatóhoz, de a trailerben látható egy férfi, aki részt vesz a folyamatban. A szereplők közül többen is posztoltak csütörtökön a közösségi médiában a részvételükről, köztük a humorista és fogyatékosságügyi aktivista, Pamela Rae Schuller és a Miamiban élő marketingvezető, Dani Bergman.

A hivatalos párkeresés gyakori a haredi ortodox világban, ahol sok pár egy formális és gyors folyamat révén alkot párt, amelyet olyan műsorokban ábrázoltak, mint a Netflixen is sugárzott Shtisel. Más zsidók maguktól randevúznak és házasodnak, és egy sor társkereső szolgáltatás és alkalmazás foglalkozik azzal, hogy zsidók egymásra találjanak.

Zsidó társkeresés

„A mai modern szerelem világában megszoktuk, hogy a technológiához fordulunk, ha szerelmet akarunk találni” – mondta Ben Shalom az E! Newsnak. „Alkalmazásokat töltünk le és profilokat töltünk fel. Balra vagy jobbra húzzuk a lapokat. És mégis, valahogy még sosem volt nehezebb megtalálni az igazit”.

A Zsidó társkeresés nyolc 30 perces epizódon keresztül fog futni, és sokféle párt mutat be, az ortodox szingliktől, akik betartják a negia, a házasság előtti érintés tilalmának szabályait, a reform és világi amerikai zsidókig, akik az adatok szerint statisztikailag valószínűbb, hogy olyan emberekkel házasodnak, akik nem zsidók.

Ben Shalom, aki saját bevallása szerint szekulárisan nőtt fel, később pedig vallásos lett, kizárólag zsidó szinglikkel foglalkozik. Ezen a héten indított podcastot két másik zsidó házasságközvetítővel, akik a Tribe12 nevű philadelphiai szervezethez tartoznak, amely a zsidó fiatal felnőttek számára nyújt szolgáltatásokat, többek között házasságközvetítést.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp