Natalie Portman női focicsapatot hozott létre Los Angelesben

Nemsokára a HBO mutat be róla minisorozatot.

Az „Angel City”, amely májusban debütál az HBO-n, és az HBO Max-on közvetíti, az Angel City Football Club csapat első szezonjának történetét meséli el a National Women’s Soccer League-ben. A klub ügyvezetője Natalie Portman.

A jeruzsálemi születésű Portman alapítója és vezető befektetője a 2020 júliusában bejelentett Angel City mögötti szinte kizárólag nőkből álló tulajdonosi csoportnak, amely 2022-ben játszotta első szezonját.

A tulajdonosi csoportban számos A-listás sportoló, vállalkozó és más hollywoodi sztár található, mint például Serena Williams, Jessica Chastain és még sokan mások.

Portman a Time’s Up nevű nonprofit szervezetnek is alapító tagja volt, amely a szexuális zaklatás áldozatainak támogatásával segítette előmozdítani a MeToo mozgalmat. Aztán néhány évvel ezelőtt támadt az ötlete a női focicsapatról. Noha nem nőtt fel sportrajongóként, Portman a jta.org beszámolója szerint a vállalkozást olyan eszköznek tekinti, amely felhívja a figyelmet az egyenlő bérezésért való erőfeszítésre a sportban.

„Néztem, ahogy a fiam olyan játékosokat bálványoz, mint Megan Rapinoe és Alex Morgan, ahogy Lionel Messit vagy Karim Benzemát, és rájöttem, hogy a női sportolók támogatása gyorsan megváltoztathatja a kultúrát” – mondta Portman.

Portman beszélt az ötletről Kara Nortmannak, egy kockázati tőke befektetőnek, aki bevonta a projektbe a szórakoztatóipar egyik veteránját, Julie Uhrmant. Innentől kezdve a női futballcsapat megalapításának terve tovább erősödött – a nagy horderejű befektetők körében.

„Az az álmunk, hogy a női focit olyan nagyra értékeljük, mint a férfi focit az egész világon” – mondta Portman.

Az HBO három részes sorozata elmeséli a kulisszatitkokat arról, hogyan indult a csapat.

“A női alapítású és vezetett csapat 2022-es induló szezonja során lerántja a leplet az eredettörténetről, a sorozat felfedi azt a szenvedélyt és lelkesedést, amelyre szükség van ahhoz, hogy a nulláról felépíts egy franchise-t, és merész új útra lépni a profi sport világában.” olvasható a WarnerMedia, az HBO anyacégének sajtóközleményében.

A sorozat előzetesében Portman „életem egyik legkülönlegesebb kalandjának” nevezi az Angel Cityben szerzett tapasztalatait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp