Lauder Bidennek: „Ez nem Németország 1938-ban; ez az Egyesült Államok 2023-ban”

“Csak te tudod megállítani a zsidó nép elleni gyűlölet növekvő áradatát.” – írta a Zsidó Világkongresszus elnöke az Egyesült Államok elnökének.

Március 26-án levelet írt Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke az Egyesült Államok jelenlegi elnökének, akit „a zsidó nép barátjának” nevezett, a növekvő antiszemitizmus megfékezésének szükségességéről.

„Amerikában ma az antiszemitizmus legfélelmetesebb növekedésének lehetünk tanúi a második világháború vége óta” – írta Lauder a New York Postban hirdetésként megjelent, Joe Bidennek címzett levélben.

“A zsidók az Egyesült Államok lakosságának mindössze 2%-át teszik ki, de a vallási gyűlöletbűncselekmények több mint fele rájuk irányul.”

„Zsidókat gyilkoltak, vertek és köptek le – különösen az ortodox zsidókat –, a politikai vezetők és a média szinte teljes hallgatása mellett” – tette hozzá Lauder.

Megjegyezte, hogy a hírességek, sportolók és még a Kongresszus tagjai is gyakran mondják „a legfelháborítóbb zsidóellenes szidalmakat”, és zsidó diákokat „pécéznek ki” az egyetemeken zsidó nevük miatt vagy azért, mert kiállnak Izrael létjogosultsága mellett.

„Csökken a zsidók beiratkozása az elit iskolákba. A zsidó diákokat kizárják a klubokból és megtagadják a pozíciókat” – írta.

„Ez nem Németország 1938-ban; ez az Egyesült Államok 2023-ban. Elnök úr, csak Ön tudja megállítani a zsidó nép elleni gyűlölet növekvő áradatát.”

Lauder sürgette Bident, hogy „a leghatározottabb nyelven” mondja ki, hogy a zsidók gyűlölete veszélyes és nem méltó egy amerikaihoz. Három dologra is felszólította az amerikai elnököt, írja a jns.org.

Először is Bidennek el kellene mondania az amerikaiaknak, hogy „az antiszemitizmus nem különbözik a rasszizmustól” egy nagyobb beszédben. Másodszor, az elnöknek fel kell hívnia azokat, köztük „saját pártjának szélsőségesen progresszív tagjait”, akik támogatják a bojkottálást és az Izraeltől való megválást

.„Ezek az emberek nem képviselik az Ön értékeit, a Demokrata Párt értékeit vagy hazánk értékeit” – írta Lauder.

Ronald S. Lauder

Harmadszor, Bidennek utasítania kell az Oktatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy vizsgálják ki az antiszemitizmust az egyetemeken. A 2019-es végrehajtási rendelet értelmében, amely az antiszemitizmust a VI. cím szerinti védelem alá helyezte, a főiskoláknak és egyetemeknek el kell veszíteniük a szövetségi finanszírozást, ha lehetővé teszik a zsidókkal szembeni diszkriminációt.

„Ez nem csak demokrata vagy republikánus kérdés” – írta Lauder. „Nem csak balról vagy jobbról jön. És ez nem csak a nem zsidóktól eredő probléma. … Nem hallgatok el, amikor a zsidók gyűlölettel néznek szembe Amerikában.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp