Vírusként terjed egy új pészachi rap-szám az interneten

Blake Ezra, azaz MC Chametz és énekes felesége, Yamit pészachi rap-dalát tízezren nézték meg az elmúlt napokban a különböző közösségi média oldalakon.

Amikor Blake és Yamit Ezra úgy döntött, hogy megtalálják a módját, hogy három kisgyermeküket bevonják a pészach-történetbe, még nem tudták, hogy milyen sikeres videóval rukkolnak elő.

De alig néhány nappal a széder témáit feldolgozó „Every Generation” című zenei összeállítás megjelenése után teljesen elárasztották őket az üzenetek, és a videó organikusan közel 10 000 megtekintést ért el minden platformon, és a hírek szerint zsidó iskolákban és közösségekben játsszák világszerte, írja a Jewish News.

Az MC Chametz álnéven fellépő Blake korábban főként a brit elitről, többek között a néhai királynőről és a jelenlegi királyról, főrabbikról, miniszterelnökökről és hollywoodi színészekről készített fotókat.

Néhány évvel ezelőtt azonban fordulat állt be az életében az Izrael ellen Gázából érkező rakétatámadások egyik hulláma során. És ekkor nem bírta, hogy ne mondja el, amit gondol.

Ezra így nyilatkozott: „Úgy tűnt, mindenki, akinek van egy platformja, a sajátját használja, gyakran olyan hírességek és befolyásos személyek formájában, akik démonizálják Izraelt, anélkül, hogy tudnák, vagy kontextusban tennék közzé, amit közzétesznek. Miután hosszú időn át fenntartottam a saját platformomat a fotózással kapcsolatban, egyszerűen úgy éreztem, kötelességem nevelnem, és egyensúlyt teremteni a változékony helyzetekben.

Hirtelen Instagram-fiókjának száma 14 000 követőre nőtt, és Yamittal együtt a szívekért és elmékért vívott háború középpontjában találták magukat.

„Ahogyan sokan teszik – folytatja –, aggódtam amiatt, hogy „valódi énem” megmutatása ártana az üzletnek és a jó hírnevemnek, amelynek felépítése hosszú évekbe telt. De egyáltalán nem így történt. Most minden eddiginél jobban hiszek abban, hogy identitásom minden részét be kell hoznom mindenbe, amit csinálok.”

Részben ez a tapasztalat vezetett oda, hogy létrehozták az „Every Generation”-t. Megdöbbenve az interneten tapasztalt antiszemita hangoktól, segíteni akartak a gyermekeiknek, hogy pozitív módon kerüljenek kapcsolatba a judaizmussal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp