Egri Márta és Péter Kata játszik a Gólem Színház új bemutatójában

Marianna D. Birnbaum évtizedekig a kortárs magyar irodalom nagykövetete volt az Egyesült Államokban, és egyszer csak úgy döntött, megírja a szülei történetét. Hogyan bántak édesanyjával az országok, az évtizedek, az emberek. Hogyan bánt vele a férje, és hogyan bánt vele ő maga.

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: De vajon tényleg találkoznak?

Történet egy anyáról és egy anya lányáról, történet az átveszekedett évtizedekről, történet arról, hogyan hagyja el egy ország a polgárait, aztán a polgárai egy országot, történet egy egyszerűnek hitt emberi kapcsolatról, történet a múltról, történet a múlt férfijáról, férjről és apáról, történet a szeretetről, történet a történtekről.”

Marianna D. Birnbaum irodalom- és kultúrtörténész, aki évtizedekig a kortárs magyar irodalom nagyköveteként tevékenykedett az Egyesült Államokban, egyszer csak úgy döntött, megírja a szülei történetét. Hogyan bántak édesanyjával az országok, az évtizedek, az emberek. Hogyan bánt vele a férje, és hogyan bánt vele ő maga.

“Ez egy igaz történet. De nem csak a szerző igaz története. Számtalan 20. századi anya és lánya története, akik nem tudtak meglenni egymással, de nem akartak meglenni egymás nélkül”, olvasható a darab leírásában.

A Szorítsd meg a kezem Marianna D. Birnbaum Mici forgatókönyve és Apu című elbeszéléseiből készült, a színpadi adaptáció Borgula András munkája, aki rendezőként is jegyzi az előadást. Az anyát Egri Márta, a nőt Péter Kata alakítja.

Az előadás bemutatója március 31-én lesz a Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központban (VII. kerület, Csányi u 3.). Jegyvásárlás itt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp