Hamarosan Budapestre látogat az izraeli külügyminiszter

“Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon egyeztetett izraeli kollégájával.

Szijjártó Péter telefonon tárgyalt Eli Kohen izraeli külügyminiszterrel, és áttekintették a közel-keleti biztonsági helyzetet.

“Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre” – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter és Eli Cohen

A miniszter hozzátette, hogy hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja azt, hogy a nemzetközi szervezetek tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáállást tanúsítsanak Izraellel szemben.

“A kormány elutasítja azt a brüsszeli megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz az Izrael ellen elkövetett terrorcselekmények és az izraeli emberek biztonságát szavatolni hivatott izraeli fellépés között” – mondta.

Szijjártó Péter szerint a gazdasági együttműködés mindkét ország érdekét szolgálja, így annak fejlesztésére további lépéseket fognak tenni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp