Izrael a negyedik legboldogabb ország a világon

Izrael egyre boldogabb, ami Magyarországról már nem mondható el.

A World Happiness Report szerint Izrael a tavalyi kilencedik helyről idén a negyedik helyre jött föl a 137 országot rangsoroló jelentésben. Magyarország az egy évvel ezelőtti eredményhez hasonlóan az 51. helyre került a legboldogabb országok rangsorában.

Izraelt az első három helyen Finnország, Dánia és Izland előzi. A legboldogtalanabb országok 2023-ban Afganisztán, Libanon és Sierra Leone lettek.

A World Happiness Report rangsorát az egy főre jutó GDP és a várható egészséges élettartam alapján állítja össze az MTI szerint.

A tanulmányhoz továbbá globális felmérések öt tényezőjét is alapul vették, amelyekben a résztvevők egy tízes skálán értékelték, hogy mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek, mennyire gondolják nagylelkűnek magukat és mennyire látják borúsan a jövőt.

Izrael boldogabb, Magyarország már kevésbé az előző évhez képest – Kibic Magazin

Izrael idén bekerült a világ 10 legboldogabb országa közé. Megjelent az idei World Happiness Report, ami aszerint rangsorolja az országokat, hogy hol mennyire érzik magukat boldognak az emberek. Idén Izrael is befért a hagyományosan észak- és nyugat-európai országokat felvonultató élmezőnybe, és a 9. helyen végzett. Ez előrelépés a tavalyi 12.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp