Toroczkainak nem sikerült zsidózás nélkül megemlékeznie március 15-ről

A Mi Hazánk elnöke ünnepi beszédében a forradalomhoz és szabadságharchoz nem igazán köthető Anne Applebaum zsidó származására célozgatott.

A Mi Hazánk március 15-i megemlékezésén Toroczkai László pártelnök beszédében egyebek mellett azt fejtegette, hogy szerinte az amerikaiak keze van az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásában, írja a Telex. Amikor erről beszélt, kitért Radosław Sikorski lengyel politikusra is, és ha már róla volt szó, nem mulasztotta el megemlíteni azt sem, hogy Sikorski felesége, Anne Applebaum zsidó.

„Anne Applebaum, aki Amerikában… ugye AppleBAUM… túlélő, ugye. A családjával együtt, mindent túlélt”

– célozgatott a Applebaum zsidó származására a szélsőjobboldali párt elnöke, amire az értő hallgatóság derültséggel reagált.

 

Toroczkait az is felháborította, hogy a „Galícia környékéről” származó Applebaum „most az amerikai, a mi térségünket érintő legfőbb politikai megmondóember, akinek a véleményét, stratégiai meglátásait követi az amerikai kormány”.

A Telex megjegyzi, hogy Március 15-én különösen rosszízű az antiszemita hangulatkeltés, már csak azért is, mert 1848. március 15. után antiszemita erőszakhullám söpört végig az országon, a közrend átmeneti felbomlása az ország több településén is felszínre hozta lakosság zsidóellenességét, és halálos áldozatokkal járó pogromokra is sor került. Ezekről a zsidóellenes atrocitásokról a Telex cikke részletesen beszámol.

Toroczkai egyébként nem először gondolta, hogy némi zsidózással kell felráznia a hallgatóságot egy-egy ünnepen, megemlékezésen elmondott beszédében. Korábban az 1956-os forradalmat, valamint Horthy Miklós hatalomra kerülésének 100. évfordulóját is antiszemita megnyilvánulásokkal ünnepelte meg a Mi Hazánk elnöke.

Toroczkai: Magyarország tönkretevői szinte kivétel nélkül zsidók voltak – Kibic Magazin

Horthy Miklós hatalomra kerülésének 100. évfordulójára emlékezett a szélsőjobboldali Mi Hazánk.A párt elnöke szerint a zsidóságnak végre szembe kellene néznie a Tanácsköztársaság zsidó vezetőinek felelősségével. „Az elmúlt hetekben arról kellett magyarázkodunk, hogy Horthy felelős-e a zsidóság kiirtásáért. Bár felmerül a kérdés, hogy akik ezt kérdezik tőlünk, ők akkor hogyan lehetnek túlélők?”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp