Fekete festékkel fújta le a Szálasi-emlékművet egy aktivista, kivégzéssel fenyegették meg

A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen.

„Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület aktivistáját, miután fekete festékkel fújta le a nyilas tömeggyilkos, Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben”

– áll a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében.

A Farkasréti temetőben már több mint egy hónapja áll a Szálasi Ferenc feleségének sírjánál létrehozott Szálasi-emlékmű. Ezt megelégelve a DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendület (DEL) tagjai három nappal ezelőtt fekete festékkel lefújták a sírkövön lévő Szálasi-fotót, a „Szálasi Ferenc emlékére” feliratot valamint a meghosszabbított szárú nyilaskereszt széleit.

„Nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsük, jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak, aki többezer ember haláláért felelős. A DEL Szálasi Ferenc képével és a nyilaskereszttel is azt tette, amit minden jóérzésű ember tenne, fekete festékkel fújtuk le a XX. századi magyar történelem legsötétebb bűneinek szimbólumait” – írták a Facebook-posztban, hozzátéve:

„Amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon!”

 

Az eseményről a szervezet Facebook-oldalán közöltek fotókat, amelyen az emlékművet lefújó aktivista is látszódik. A DK mai közleménye szerint ő kapott fenyegető üzeneteket, amelyek miatt a a DK feljelentést tesz a rendőrségen.

„Nem fogunk megijedni semmilyen gyáva fenyegetéstől, mert zéró toleranciát képviselünk az erőszakkal és a félelemkeltéssel szemben. A jövőben is minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen. Közel egymillió magyar ember halt meg a második világháború és a holokauszt borzalmai során, így Magyarországon egyetlen neonáci vagy nyilas emlékműnek sincs helye”

– olvasható a közleményben.

Zsidómentők sírját jelző táblákat helyeztek ki a Farkasréti temetőben feltűnt Szálasi-emlékmű mellé – Kibic Magazin

Az emlékműre felvésett nyilaskereszt kapcsán tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz a rendőrség. Egy hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy Szálasi Ferenc feleségének sírjából szélsőségesek emlékhelyet csináltak a nyilas vezérnek a Farkasréti temetőben. A meghosszabbított szárú nyilaskereszttel, „Szálasi Ferenc emlékére” felirattal és a politikus fotójával ellátott sírkő azóta is a helyén áll.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp