Jamie Lee Curtis először kapta meg az Oscar-díjat

A magyar zsidó gyökerekkel is büszkélkedő színésznőt először jelölték a legrangosabb filmes díjra.

Jamie Lee Curtis nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián. Az amerikai színésznő a hét Oscart besöprő Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az elismerést.

Jamie Lee Curtis az Oscar-díjjal

„Anyámat és apámat is jelölték Oscar-díjra különböző kategóriákban”

– jegyezte meg Curtis a díj átvételekor elmondott beszédében. Tony Curtis, Jamie Lee zsidó édesapja, az aranykor Hollywoodjának egyik legnagyobb sztárja volt, mégis csak egy Oscar-jelölést kapott az A Megbilincseltek című fimért. Curtis édesanyja, Janet Leigh pedig a Psycho című filmben való szerepléséért érdemelte ki az Oscar-jelölést.

Jamie Lee Curtis 2021-ben egy forgatás kapcsán járt Magyarországon. Akkor magyar zsidó gyökereit felidézve ellátogatott a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműhöz és a Dohány utcai zsinagógába, amelyet annak idején, édesapja, Tony Curtis is segített felújítani. Elutazott továbbá Mátészalkára, ahonnan annak idején nagyszülei kivándoroltak Amerikába, édesapja már New Yorkban született Schwartz Bernát néven. A színésznő látogatása során megígérte, hogy segíteni fogja a helyi zsinagóga felújítását.

Jamie Lee Curtis segíteni fogja a mátészalkai zsinagóga felújítását – Kibic Magazin

Tony Curtis lánya ellátogatott abba a városba, ahonnét annak idején nagyszülei kivándoroltak az Egyesült Államokba. Az amerikai színésznő már egy ideje Budapesten forgat, korábban már ellátogatott a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműhöz, illetve a Dohány utcai zsinagógába, amelyet annak idején, édesapja, Tony Curtis is segített felújítani.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp