Budapesten írt történelmet a fiatal izraeli vívó

Jonatan Cohen az olimpiai bajnokot legyőzve szerzett érmet a WestEnd férfi párbajtőr Grand Prix Kulcsár Győző emléktornán.

A 19 éves Jonatan Cohen személyében először szerzett vívásban érmet izraeli sportoló Grand Prix versenyen. A nagy presztízsű budapesti WestEnd férfi párbajtőr Grand Prix Kulcsár Győző emléktornán a fiatal izraeli vívó ezüstérmes lett, miután a döntőben 15-13 arányban vereséget szenvedett az olasz Gabriele Ciminitől.

Jonatan Cohen a WestEnd férfi párbajtőr Grand Prix Kulcsár Győző emléktornán a BOK Csarnokban (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A BOK Csarnokban megrendezett versenyen Cohen a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok venezuelai Ruben Limardot győzte le 15-14-re. Ezt követően két francia vívó, Aymerick Gally (15-13) és Gaetan Billan (15-12) legyőzése után jutott be a döntőbe az izraeli párbajtőröző. A döntőben olasz ellenfelével szemben Cohen 7-0-ás hátrányba került, de sikerült 11-11-re kiegyenlítenie. Végül azonban Cimini állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A mostani eredményével Cohen a világranglista 25. helyére került. Az izraeliek abban bíznak, hogy hosszú idő után újra küldhetnek versenyzőt a sportágban a 2024-es párizsi olimpiai játékokra. (One, MTI)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp