Színjáték volt Sara Netanjahu tegnapi megtámadása?

Érthetetlen, hogy Sarah Netanjahu miért épp azon a napon és azon a környéken ment fodrászhoz, amikor Tel-Avivot a feje tetejére állították a tiltakozások, írja a jpost.com kolumnistája.

A jpost.com véleménycikket közölt arról, hogy az izraeli miniszterelnök feleségének megtámadása manipulatív játszma volt.

Andrea Samuels szerint ilyet csak az tesz, aki:

  1. Teljesen megfeledkezett arról, mi zajlik épp az országban. Valaki, akinek nem volt kapcsolata a külvilággal. Talán egy ultraortodox újdonsült anya, akinek nagyon kevés ideje van, és nincs okostelefonja vagy tévékészüléke, hogy lépést tartson a legújabb fejleményekkel. Sarah Netanjahura semmilyen szempontból nem illik ez a leírás.
  2. Valaki, aki tudott a helyzetről, de nem vette észre, milyen súlyos. Ez megint nem Sarah. Ha férje volt a miniszterelnök és a tanácsadói a rendelkezésére álltak, tőlük könnyen kérhetett volna tanácsot. Ennek hiányában csak be kellett kapcsolnia a tévét, vagy ellenőriznie kellett a Jerusalem Post alkalmazást, hogy lássa, mi történik.
  3. Valaki, aki tudott a helyzetről, de nem törődött vele, mert annyira meg kellett csináltatnia a haját.
  4. Valaki, aki lehetőséget látott abban, hogy férje ügyét előmozdítsa azáltal, hogy eltereli a figyelmet az értelmes tiltakozásokról. Ha felbukkan a fodrásznál Tel-Aviv kellős közepén nagy féltűnést keltve. Ezt az ország által valaha látott legnagyobb demonstrációk közepette megtenni, minden nézet szerint botorság. Hacsak persze nem tervezték.

A jpost.com cikkírója szerint az izraeliek azonban nem ilyen hiszékenyek.

“Ahogy fentebb említettem, az ő helyzetében senki sem lehetett olyan hülye, hogy akaratlanul is ilyen szerencsétlen helyzetbe hozza magát.

Ugyan Sarah – mindannyian tudjuk, hogy ez meg volt rendezve. Ismerd el, és így a fodrászkapu helyett a fontos dolgokra fordíthatjuk figyelmünket, például arra, hogy megpróbáljuk megmenteni hazánkat a fasiszta diktatúrává válástól.

Te legalább ennyivel tartozol nekünk”, írja Andrea Samuels.

Kapcsolódó cikkünk:

Netanjahu feleségét rendőrök menekítették ki egy fodrászatból, amelyet tüntetők vettek körül – Kibic Magazin

Szara Netanjahu több órára egy tel-avivi fodrászszalonban rekedt, miután a kormány ellen tüntetők a helyszínre vonultak. A miniszterelnök felesége szerdán egy tel-avivi fodrászatban rekedt, mert a kormány ellen tüntetők százai gyűltek össze a helyszínen. A rendőrséget is kihívták a tüntetők távoltartására, de Szara Netanjahunak így is órákat kellett várnia a kimenekítésre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp